Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W dobrym smaku

05 stycznia 2004 | Warszawa | MK

W DOBRYM SMAKU

NOWE MIEJSCE TAHATA - RYŻOWE POLE

ul. Zgoda 5, tel. 826 39 99, czynne od godz. 11 do 23, można płacić kartą.

Przy ulicy Zgoda zgodnie dzielą się przestrzenią bary i restauracyjki. Jest tam i swojski Krokiecik, i nowoczesne Jajo, i przytulna Mała Czarna. Teraz do tak różnorodnego zestawu dołączyło Ryżowe Pole - miły bar sushi otwarty niedawno przez Marka Prokopowicza i Justynę Goszczyńską. Wnętrze zostało urządzone z prostotą i japońskim minimalizmem. Meble i ściany są jasne, jedynymi elementami urozmaicającymi surowe płaszczyzny są fresk z kwiatami na ścianie w przejściu i kwadratowe otwory w stołach, do których wsypano ryż. Pasją Marka Prokopowicza są japońskie sztuki walki i japońska kuchnia. Robienia sushi uczył się w Japonii i Kanadzie (od...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3117

Spis treści
Zamów abonament