Szybka dostawa, sprawna obsługa
Szybka dostawa, sprawna obsługa
Pod pojęciem cateringu rozumiemy dostarczanie posiłków odbiorcom zewnętrznym. Form cateringu jest bardzo wiele: od regularnego dowożenia obiadów do biur, przez zapewnienie wyżywienia na wyjazdach integracyjnych, do obsługi ekskluzywnych bankietów. Różna jest także skala usług. Można zamówić posiłek dla kilku osób uczestniczących w naradzie, ale też dla kilkudziesięciu pracowników i klientów przedsiębiorstwa.
Wzrost popularności cateringu spowodował, że na świadczenie usług zdecydowało się wiele restauracji. Dużo jest również firm typowo cateringowych, które nie posiadają własnego lokalu, nie ponoszą więc kosztów jego wynajmu i utrzymania. Dysponują natomiast pomieszczeniem kuchennym, w którym przygotowywane jest jedzenie i stamtąd bezpośrednio dowożone do klienta.
Od firmy cateringowej oczekuje się również zapewnienia miłej atmosfery, podania jedzenia w atrakcyjnej formie, przyjaznej i fachowej obsługi. Można też zażyczyć sobie programu artystycznego, np. występu zespołu muzycznego, tanecznego, artystów teatralnych lub kabaretowych. Podstawowym wymaganiem ze strony klientów jest jednak smaczne i oryginalne menu.
Restauracje oferują przede wszystkim swoje specjalności, m.in. potrawy polskie, francuskie,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta