I pieróg potęgą jest
Rozmowa z Jackiem Łodzińskim, krakowskim restauratorem
I pieróg potęgą jest
Kramy w staropolskiej oprawie z mnóstwem ziół staną na Rynku FOT. TOMASZ ŻUREK
Czy to nie przesada: pierogi tematem festiwalu?
Dlaczego o jedzeniu nie mówić w sposób doniosły, doceniać kunsztu przyrządzania dobrych potraw? Robią to Włosi, Francuzi, Chińczycy. Dlatego ich kuchnia jest tak znana na świecie. Czemu więc nie chwalić się najlepszymi potrawami polskiej kuchni?
Pierogami?
To im się należy, bo jest w nich coś niezwykłego. Oprócz chleba żaden pokarm nie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta