KRÓTKO
Przedsiębiorca produkujący żywność lub wprowadzający ją do obrotu ma obowiązek prowadzić i przechowywać dokumentację lub inne dane, na podstawie których można zidentyfikować podmioty, które dostarczyły w celu użycia w produkcji żywności: surowce, środki spożywcze, dozwolone substancje dodatkowe lub inne składniki żywności, substancje pomagające w przetwarzaniu lub materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością. Takie same zasady stosuje się wobec przedsiębiorców wprowadzających do obrotu gotowe środki spożywcze. • znowelizowana ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2003 r. nr 208, poz. 2020)
FUNDUSZE EMERYTALNEZ4 mln do 5 mln euro (według średniego kursu walut obcych NBP) wzrosła minimalna wysokość kapitału zakładowego powszechnego towarzystwa emerytalnego. Na poprawę bezpieczeństwa rynku wpłynie to nieznacznie, gdyż przeważająca część towarzystw działających w Polsce już spełnia ten...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta