Paella to bigos
Nie ma miłości bardziej uczciwej niż miłość do jedzenia - te jakże prawdziwe słowa George'a Bernarda Shawa wzięła sobie za motto nowo otwarta na Powiślu restauracja hiszpańska Mar y Sol, która powstała po innej hiszpańskiej restauracji El Corazon (ta przeniosła się na Ochotę). Dlaczego Shaw w Hiszpanii? - Nie wiem. Zresztą jaka to kuchnia hiszpańska? Mar y Sol (Morze i Słońce) serwuje średniej jakości jedzenie, jedynie inspirowane kuchnią iberyjską. Powiślańskiej kuchni, niestety, brakuje nie tylko silnych związków z rzeczywistością hiszpańskiej gastronomii, ale i subtelności oraz polotu kulinarnego. Jedzenie w dodatku powoduje...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta