KULINARNE PROGNOZY NA 2005 ROK
Polacy jeżdżą po świecie i próbują różnych kuchni. Minęło pierwsze zachłyśnięcie się pizzą i byle jaką chińszczyzną. W Warszawie jada się w restauracjach o klimacie klubowym - w Blue Cactusie, Boathouse, 99. Na pewno modna jest i będzie prostota. Powracamy też do tradycji, do kuchni regionalnej, ale traktujemy ją jak inspirację. Podaje się dziczyznę, ale jako carpaccio z jelenia. Sandacza i karpia także, ale jako polskie sashimi. Coraz bardziej popularna jest kuchnia zdrowa i lekka. Widać, że ludzie zwracają uwagę na to, co jedzą, że ma to dla nich znaczenie. Elegancja i sukces zawodowy zaczynają iść w parze ze świadomością kulinarną. Osoby na stanowiskach starannie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta