Zepsuta kiełbasa wraca na półkę
Inspektor weterynaryjny jest w zakładzie codziennie. Kontrola jest jednak pozorna. Pracownicy firmy twierdzą, że zasady higieny są notorycznie łamane a do sklepów trafia nieświeże mięso. - Jeden wielki syf. Kiedy kiełbasa pokrywa się pleśnią, wtedy smarują ją oliwą dotąd, aż wygląda jak świeża - opowiada jeden z pracowników.
Jego relacje potwierdza reporterka TVN, która zatrudnia się w dziale pakowania wędlin.
Już pierwszego dnia pracy widzi, że w zakładzie łamie się przepisy sanitarne. Każdy pracownik przy wejściu, w tzw. śluzie powinien zmienić ubranie i wziąć prysznic. Nikt jednak tego od nich nie wymaga. Z pomieszczeń z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta