Jemy więcej drobiu
30 sierpnia 2005 | Ekonomia | ES
ROLNICTWO Rynek mięsny Jemy więcej drobiu Spożycie mięsa drobiowego w Polsce zwiększyło się w ubiegłym roku do 21 kg na jednego mieszkańca. Udział drobiu w całkowitej konsumpcji mięsa wyniósł już 30 procent.
W tym roku udział ten prawdopodobnie zwiększy się o następne kilka procent. Wzrośnie również spożycie jaj.
Mięso drobiowe zdrożało w zeszłym roku, co było następstwem integracji z UE i korzystnych warunków dla...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta