Egzotyka dla zaawansowanych
Nieco szwankuje tu obsługa i można było lepiej wybrać lampy, ale jedzenie dają znakomite. Każde danie ma swój wyrazisty smak, a wszystkie składniki poszczególnych potraw w pełni wykorzystują swoje pięć minut podczas degustacji.
Kuchnia indonezyjska pachnie trawą cytrynową i miętą, smakuje słodkim kokosem, pikantnym chili i imbirem. Sztandarowymi potrawami są tu tzw. kari (w zależności od stopnia ostrości od żółtego poprzez czerwone do zielonego), czyli warzywa, mięso i ryby w...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta