Polskie mięso i wędliny na Dalekim Wschodzie
Japonia, która otworzyła granice dla polskiego mięsa wieprzowego 16 lutego 2006 r., jest dla polskich przetwórców bardzo atrakcyjnym rynkiem. - Koszty dotarcia tam są duże, ale można pozwolić sobie na znacznie wyższą marżę niż np. w krajach europejskich - uważa Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso.
Zdobycie japońskiego rynku będzie trudne, ponieważ dominują na nim Duńczycy, eksportujący 260 tys. ton wieprzowiny rocznie. Niewiele mniej mięsa Japończycy kupują od Stanów Zjednoczonych i Kanady. W tym roku uda się...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta