Kura trendy
Powstają filie i klony takich restauracji, a te już istniejące rozrastają się. Dziś wszelkie kuchnie "wiejskie" i "przaśne", gdzie podaje się kurę czy wędzony boczek, to zjawiska komercyjne, a nie kulinarne. Wykorzystują nieśmiertelną zasadę kulinarnego rynku: ziemniaki i kotlet się sprzedają! Skierowane do miastowych, przybierają coraz bardziej absurdalną postać - znienacka w jadłospisach obok kompotu z wiśni pojawiają się krewetki królewskie, ślimaki w białym winie i francuskie sosy, a nazwy potraw wyjęte z menu śródziemnomorskich...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta