Pyszności Bliskiego Wschodu
Wakacyjne podróże kulinarne
Pyszności Bliskiego Wschodu
Zapach liści i pasty kolendry, mięty, mielonego kminku i jagnięcego mięsa to aromaty bliskowschodniej kuchni. Znawcy powiadają, iż istnieje kuchnia arabska (znana najczęściej w libańskiej postaci) jak i Magreb, czyli Tunezji, Maroka i Algierii, z wyraźnymi wpływami kuchni francuskiej. Lecz i tam w licznych lokalach podają dania arabskie. Nie mogąc wchodzić w szczegóły, polecam dania jedne i drugie.
W małych lokalach, nie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta