Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Pyszności Bliskiego Wschodu

16 sierpnia 1995 | Moje Podróże | NS

Wakacyjne podróże kulinarne

Pyszności Bliskiego Wschodu

Zapach liści i pasty kolendry, mięty, mielonego kminku i jagnięcego mięsa to aromaty bliskowschodniej kuchni. Znawcy powiadają, iż istnieje kuchnia arabska (znana najczęściej w libańskiej postaci) jak i Magreb, czyli Tunezji, Maroka i Algierii, z wyraźnymi wpływami kuchni francuskiej. Lecz i tam w licznych lokalach podają dania arabskie. Nie mogąc wchodzić w szczegóły, polecam dania jedne i drugie.

W małych lokalach, nie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 556

Spis treści
Zamów abonament