Informacje
Informacje
Mięso na aukcjach
Na sesji przetargowej półtusz wieprzowych mrożonych z rezerw Agencji Rynku Rolnego, zorganizowanej w minionym tygodniu na Giełdzie Poznańskiej, wystawiono 1000 tmięsa z kilku chłodni na terenie środkowej i północnej Polski, po cenie wywoławczej 3, 3 zł kg. Sprzedano 825 t. Cena minimalna wyniosła 3, 31 zł kg, maksymalna -- 3, 46 zł kg, cena średnia -- 3, 33 zł kg. Małopolska Giełda Towarowa w Krakowie oferowała w minionym tygodniu w aukcyjnej sprzedaży 460 tćwierci wołowych mrożonych po cenie wywoławczej 3900 zł t. Sprzedano wszystko po średniej cenie 3944, 69 zł t. Cena minimalna wyniosła 3910 zł t, a maksymalna -- 3980 zł t. Sprzedano ponadto 700 tpółtusz wieprzowych mrożonych. Przy cenie wywoławczej 3300 zł tuzyskano cenę średnią 3630, 36 zł za t, przy minimalnej -- 3360 zł t, maksymalnej -- 3830 zł t. Na aukcji wystawiano także konserwy: tyrolską po 1, 68 zł sztuka i turystyczną -- 1, 59 zł sztuka (po ponad 13 tkażdej z nich) . Konserwy te nie znalazły jednak nabywców.
Przetwory owocowo-warzywne
Giełdowa oferta przetworów owocowo-warzywnych jest o tej porze roku jeszcze skromna. Ale powoli tegoroczne wyroby zaczynają opuszczać magazyny przetwórni. Są to przede wszystkim mrożonki owocowe i warzywa kiszone. Wielkopolska Giełda Rolno-Ogrodnicza w Poznaniu sprzedawała ogórki kwaszone, poj. 10...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta