Informacje
Informacje
Drób
Rosną ceny drobiu. Na Giełdzie Łódzkiej kurczaki świeże klasy I kosztowały od 4, 4 do 4, 8 zł kg, amerykańskie udka kurczaków -- od 4, 2 do 4, 35 zł kg, udziec indyka bez kości -- od 6, 6 do 6, 7 zł kg, kury mięsne -- od 3, 1 do 3, 2 zł kg, kury rosołowe -- od 2, 7 do 2, 8 zł kg, kaczki -- od 5, 2 do 5, 3 zł kg. Na Giełdzie Rol-Petrol w Łodzi kurczaki świeże były po 4, 65 zł kg, ćwiartki kurczaka, importowane z USA -- 4, 6 zł kg, skrzydła kurczaków -- 3, 5 zł kg, indyki całe -- 5, 0 zł kg, nogi indyka -- 6, 7 zł kg, udziec indyka -- 6, 3 zł kg, podudzie indyka -- 3, 7 zł kg, mięso drobiowe odkostnione -- 2, 6 zł kg. Na Giełdzie Rolmark w Szczecinie ćwiartki drobiowe mrożone oferowano w cenie 4, 2 zł kg. Na Agrogiełdzie-Canoe w Łodzi kurczaki kl. 1 świeże kosztowały 4, 55 zł kg, kaczki kl. 1 mrożone -- 7, 78 zł kg, indyki świeże -- 6, 56 zł kg, skrzydła indyka -- od 4, 35 do 4, 45 zł kg, podudzia indyka -- 4, 14 zł kg, tylne ćwiartki kurczaka -- 4, 5 zł kg, skrzydła kurczaka -- 2, 63 zł kg, porcje rosołowe -- 1, 27 zł kg. Na Olsztyńskiej Giełdzie Zbożowej mięso z indyczego udźca, import z Wielkiej Brytanii, było po 6, 9 zł kg, uda indycze, 300 g-- 2, 55 DEM, wątroby mrożone z kurczaków -- 4, 5 zł kg, żołądki mrożone kurczaków -- 4, 7 zł kg.
Ceny żywca
Zakład Trzoda kl. I Bydło kl. A
w zł za kg...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)