Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Unijna cielęcina

12 czerwca 2007 | Ekonomia | NR

KRÓTKO Unijna cielęcina

Tylko mięso pochodzące z uboju cieląt liczących nie więcej niż osiem miesięcy można nazwać cielęciną - taką definicję zaproponowaną przez Komisję Europejską przyjęli dziś ministrowie rolnictwa państw UE . Nowa definicja ma poprawić przejrzystość rynku oraz umożliwić konsumentom dokładne rozpoznanie kupowanego mięsa. W państwach UE rocznie produkuje się ok. 800 tys. ton cielęciny. .

d.e
Brak okładki

Wydanie: 4178

Spis treści
Zamów abonament