Sezonowe menu
15 czerwca 2007 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK
BAZAAR Sezonowe menu Menu szparagowe proponuje restauracja Bazar słynąca z ekstrawaganckich kompozycji.
Tym razem zielone szparagi połączone zostały np. z szynką serano i galaretką z mięty i pomarańczy (40 zł) oraz użyte jako nadzienie do gigantti, czyli dużych pierogów pływających w zupie ze szparagów białych (25 zł). Białe szparagi szef kuchni połączył dość klasycznie z roszponką, gotowanym jajem i wędzonym łososiem (37 zł) oraz górką cielęcą i młodymi ziemniakami z sosem holenderskim (70 zł). Najbardziej nietypowy jest deser. To smażone białe szparagi z... lodami waniliowymi, sosem czekoladowym i biszkoptem kardamonowym (23 zł).
Monika Kucia Bazaar, ul. Jasna 14/16a, tel. 022 826 85 85, czynna codziennie od godz. 12 do ostatniego gościa, można płacić kartą