Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Statystyka na talerzu

19 marca 1996 | Ekonomia | AB

Statystyka na talerzu

Rodzinny wypoczynek na śląskiej działce, zbójecki humor drużyny Janosika, czy autorytet męża i syna -- zastanawia się konsument rozdarty w reklamowej walce producentów margaryny. Jak wykazują dane GUS, ich wysiłki nie idą na marne. Z roku na rok coraz więcej zjadamy tłuszczów roślinnych (margaryny i oleju) -- ponad 11-proc. wzrost w pierwszych trzech kwartałach 1995 r. -- odstawiając na bok masło i smalec. 100-procentowe masło przegrywa z Kamą, Ramą i Masmixem, które przewyższają je i mniejszą zawartością cholesterolu, i łatwością rozsmarowywania się na kanapkach.

Karierę dorównującą margarynom robią tylko makarony. Nic...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 703

Spis treści
Zamów abonament