Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Odgrzewane kotlety celebrytów

16 lutego 2011 | Kraj | Matylda Młocka Kamila Baranowska
Joanna Brodzik, której  program „Brodzik od kuchni” TVP 1 zdjęła z anteny już po jednym sezonie, zapewniała  w wywiadach, że jej największym talentem  jest gotowanie. Widzowie byli innego zdania
źródło: EAST NEWS
Joanna Brodzik, której program „Brodzik od kuchni” TVP 1 zdjęła z anteny już po jednym sezonie, zapewniała w wywiadach, że jej największym talentem jest gotowanie. Widzowie byli innego zdania
Czy Hanna Lis będzie kolejną gotującą gwiazdą? Rozmowy dziennikarki  z TVN Style  są w toku.  Decyzja ma zapaść  za kilka tygodni
autor zdjęcia: Radek Pasterski
źródło: Fotorzepa
Czy Hanna Lis będzie kolejną gotującą gwiazdą? Rozmowy dziennikarki z TVN Style są w toku. Decyzja ma zapaść za kilka tygodni

Gwiazdy chętnie występują w programach kulinarnych. Nie chcą, żeby widzowie o nich zapomnieli?

„Hanna Lis wróci do telewizji!” – doniosły niedawno kolorowe gazety. Dziennikarka dotąd kojarzona z serwisami informacyjnymi –„Teleexpress”, „Wydarzenia”, „Wiadomości” – miałaby wiosną poprowadzić własny program kulinarny w TVN Style. Jak nieoficjalnie dowiedziała się „Rz”, trwają rozmowy między stacją a dziennikarką. Decyzja ma zapaść w ciągu najbliższych kilku tygodni.

Gotować na ekranie może każdy. Nie musi mieć specjalnych umiejętności(prof. Kazimierz Krzysztofek socjolog i medioznawca)

Jeśli program się ukaże, Lis dołączy do grona znanych telewizyjnych postaci, które postawiły na gotowanie na ekranie.

– Programy kulinarne cieszą się niesłabnącą popularnością wśród widzów. A dla celebrytów są najprostszą drogą do podtrzymania swojej pozycji i sprawienia, by świat o nich nie zapomniał – mówi „Rz” prof. Kazimierz Krzysztofek, socjolog i medioznawca z SWPS. – Zwłaszcza że gotować na ekranie może każdy, nie trzeba do tego umiejętności takich jak...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8854

Spis treści

Ekonomia

2,75 mld zł deficytu
Bankowcy kontra nowy podatek
Bezsilność gigantów
Cytat dnia - Luc Frieden
Dajmy odetchnąć państwowym firmom
Empik nie rezygnuje z Merlina
Firma meksykańskiego miliardera zainteresowana Polkomtelem
Firmy nie czują ożywienia
Fuzja lekarstwem na węglowe kłopoty?
Grupa Wyszehradzka o bezpieczeństwie gazowym
Grupa się rozrośnie
Importowane wódki poza czołówką
Inflacja skoczyła ponad cel NBP
Inwestorzy znowu docenili Warszawę
Islandczycy polują na leki z warszawskiej Polfy, współpracują z Biotonem
Jogurty mogą nieco zdrożeć
KBC TFI: akcje dadzą w tym roku zarobić
Kalendarium gospodarcze
Klient daje OFE 125 zł przychodu
Komórki dla seniorów przynoszą spore zyski
Luty miesiącem podwyżek stawek OC
Mamy alternatywę
Millennium walczy o klientów
NBP krytycznie o zmianach w systemie emerytalnym
Najniżej w lutym
Obniżenie hurtowych cen esemesów
Play celuje w 10 mln klientów sieci mobilnej
Polska musi szybciej ciąć deficyt finansów publicznych
Poręczenia bliżej małych i średnich przedsiębiorstw
Pośrednicy zwiększają obroty
Rosną zarobki w Sbierbanku
Sprzedaż Enei najwcześniej w marcu
Sąd zdecyduje o losach transakcji PGE – Energa
Transatlantycka fuzja giełd uzgodniona
W skrócie
Większa konkurencja w energetyce
Wysyp inwestycji na Mazowszu
Wzrost w strefie euro lekko wyhamował
Zarząd Lotosu liczy na rekordowy rok
Zmiana zasad w handlu dwutlenkiem węgla
Złoty odrabia straty
liczba dnia: 15,7 pkt ma wskaźnik koniunktury w Niemczech
Zamów abonament