Nie tylko jedzenie jest koszerne
Rozmowa z Malką Kafka, właścicielką restauracji Tel Aviv
Rz: Na polski rynek wchodzi koszerna wódka z Izraela. Co to znaczy, że wódka jest koszerna?
Malka Kafka: Czyste wódki bez dodatków smakowych i barwników, które są produkowane ze zboża lub ziemniaków, z założenia są koszerne. Czasem do produkcji wódek gorszej jakości są używane enzymy, które mogą być pochodzenia zwierzęcego, i tak wyprodukowany alkohol nie jest koszerny. Jednak zboże, drożdże, cukier i woda...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)
