Polski patent zastąpi skorupkę prawdziwego jajka
Wafelek w kształcie połówki jajka to jeden z najnowszych wynalazków opatentowanych w naszym kraju. Do czego służy? Do faszerowania
– Kiedyś nasze babcie robiły jajka faszerowane, dziś nikt nie chce się w to bawić, bo to danie bardzo czasochłonne. Dlatego postanowiłem wymyślić coś, co zastąpi skorupkę – tłumaczy pan Stanisław Bortkiewicz z Warszawy, który wpadł na pomysł wyprodukowania połówki jajka. Wiele czasu zajęło mu opracowanie receptury takiego wafelka. – Musiał być bardzo kruchy i mieć długi okres...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta