Małe lokale handlowe szybko znikają z rynku
U pośredników można znaleźć powierzchnie przystosowane do prowadzenia określonego biznesu – np. restauracji.
– Do pośredników trafiają lokale handlowe przeważnie z rynku wtórnego, ale i deweloperzy zwracają się do biur pośrednictwa, jeśli w zakładanym czasie nie są w stanie uporać się ze sprzedażą – zauważa pośredniczka Joanna Lebiedź, właścicielka agencji Lebiedź Nieruchomości.
Jak podkreśla, na rynku wtórnym często znajdujemy oferty niedużych powierzchni w dobrych lokalizacjach. Nierzadko są to lokale już przystosowane do prowadzenia określonej działalności – np. restauracji.
– Nowy nabywca czy najemca przejmuje nieruchomość z całym biznesem i portfelem klientów – tłumaczy Joanna Lebiedź. I podkreśla, że na rynku powierzchni komercyjnych kluczowa jest lokalizacja. – Mamy przykłady, które pokazują, jak...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta