Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Małe lokale handlowe szybko znikają z rynku

05 stycznia 2015 | Ciekawa ekonomia | Aneta Gawrońska

U pośredników można znaleźć powierzchnie przystosowane do prowadzenia określonego biznesu – np. restauracji.

– Do pośredników trafiają lokale handlowe przeważnie z rynku wtórnego, ale i deweloperzy zwracają się do biur pośrednictwa, jeśli w zakładanym czasie nie są w stanie uporać się ze sprzedażą – zauważa pośredniczka Joanna Lebiedź, właścicielka agencji Lebiedź Nieruchomości.

Jak podkreśla, na rynku wtórnym często znajdujemy oferty niedużych powierzchni w dobrych lokalizacjach. Nierzadko są to lokale już przystosowane do prowadzenia określonej działalności – np. restauracji.

– Nowy nabywca czy najemca przejmuje nieruchomość z całym biznesem i portfelem klientów – tłumaczy Joanna Lebiedź. I podkreśla, że na rynku powierzchni komercyjnych kluczowa jest lokalizacja. – Mamy przykłady, które pokazują, jak...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10032

Wydanie: 10032

Spis treści
Zamów abonament