Robot zrobi sushi. Lek na brak kadr
Automatyczny kucharz w restauracji to już nieodległa przyszłość. Jeden z lokali we Wrocławiu zatrudnił właśnie roboty do pracy w kuchni. Efekt? Robią aż 2400 porcji nigiri w godzinę.
Placówki gastronomiczne coraz chętniej wspierają się najnowszymi technologiami i automatyzują pracę. Taki krok w stronę przyszłości zrobiła ostatnio wrocławska restauracja Sushi Kushi, która sięgnęła po pomoc robotów. Właściciel kupił trzy innowacyjne japońskie maszyny, które są w stanie wyręczyć pracowników robiących sushi. Automat potrafi układać ryż, ciąć i kręcić rolki. Ale to nie wszystko. Potrafi wspierać sushimastera,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta