Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Krytycznie o przetworach owocowo-warzywnych

13 stycznia 1998 | Ekonomia | AS

PIH

Kiepska jakość, brak niezbędnych informacji

Krytycznie o przetworach owocowo-warzywnych

Przetwory owocowo-warzywne cieszą się na rynku sporym powodzeniem. Ale ich jakość, jak wykazują kontrole Państwowej Inspekcji Handlowej, mimo coraz silniejszej konkurencji, bywa -- delikatnie mówiąc -- różna.

Gdy PIH zbadała te produkty w 1995 r. , okazało się, że co piąty znich był niezgodny z normą, zaś jedna czwarta artykułów tego typu była źle oznakowana. Przed dwoma laty najgorzej wypadły przetwory: chrzan w occie (wadliwość 60 proc. ), ogórki konserwowe (ponad 37...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1281

Spis treści
Zamów abonament