Krytycznie o przetworach owocowo warzywnych
Kiepska jakość, brak niezbędnych informacji
Krytycznie o przetworach owocowo-warzywnych
Przetwory owocowo-warzywne cieszą się na rynku sporym powodzeniem. Ale ich jakość, jak wykazują kontrole Państwowej Inspekcji Handlowej, mimo coraz silniejszej konkurencji, bywa - delikatnie mówiąc - różna.
Gdy PIH zbadała te produkty w 1995 r., okazało się, że co piąty z nich był niezgodny z normą, zaś jedna czwarta artykułów tego typu była źle oznakowana. Przed dwoma laty najgorzej wypadły przetwory: chrzan w occie (wadliwość 60 proc.), ogórki konserwowe (ponad 37 proc.) i papryka...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta