Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Krytycznie o przetworach owocowo warzywnych

13 stycznia 1998 | Rynek i konsumenci | AS

PIH

Kiepska jakość, brak niezbędnych informacji

Krytycznie o przetworach owocowo-warzywnych

Przetwory owocowo-warzywne cieszą się na rynku sporym powodzeniem. Ale ich jakość, jak wykazują kontrole Państwowej Inspekcji Handlowej, mimo coraz silniejszej konkurencji, bywa - delikatnie mówiąc - różna.

Gdy PIH zbadała te produkty w 1995 r., okazało się, że co piąty z nich był niezgodny z normą, zaś jedna czwarta artykułów tego typu była źle oznakowana. Przed dwoma laty najgorzej wypadły przetwory: chrzan w occie (wadliwość 60 proc.), ogórki konserwowe (ponad 37 proc.) i papryka...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1281

Spis treści
Zamów abonament