Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Konserwa z komputera

25 czerwca 1998 | Nauka i Technika | KF

WYRÓŻNIENIE

Automatyczny sterylizator żywności

Konserwa z komputera

Brr, konserwa -- tak najczęściej reagujemy po wydłubaniu zawartości z metalowego jak czołg opakowania. Polski pasztet drobiowy czy wołowina z puszki mają jednakowy smak, niczym drewno. I nie może być inaczej skoro, jak wykazały badania, 99 proc. konserw jest nadmiernie przegrzewanych podczas pasteryzacji i sterylizacji. -- Bezpieczniej bowiem przegrzać niż nie dogrzać -- mówi inż. Piotr Baranowski, dyrektor Centralnego Ośrodka...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1422

Spis treści
Zamów abonament