Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dbajmy o żywność

19 lipca 1999 | Gazeta | ZW

ZDROWIE

Podczas upałów

Dbajmy o żywność

W czasie lata, szczególnie w okresie upałów, należy bardziej starannie przechowywać produkty żywnościowe, by uniknąć zatrucia pokarmowego. Najbardziej trzeba uważać na mleko i jego przetwory, najszybciej tracące swe właściwości.

Drobnoustroje nauczyły się rozmnażać w chłodziarce. W niższej temperaturze rozwijają się wolniej, ale już po kilku dniach część produktów może nie nadawać się do spożycia. Podobnie jest z pleśnią. Dlatego poza obrębem zamrażalnika zbyt długo nie powinny być przechowywane żadne produkty żywnościowe.

z. w. Szerzej A 10

Brak okładki

Wydanie: 1752

Spis treści
Zamów abonament