Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Informacje

26 sierpnia 1994 | Ekonomia | AS

Informacje

Mięso coraz droższe

Dosłownie z dnia na dzień rosną w ostatnim czasie ceny wieprzowiny. Podczas gdy od połowy czerwca do końca lipca cena skupu tuczników podniosła się o ok. 800 zł, w ostatnim tygodniu -- tylko o blisko 700 zł na kg. Niektóre zakłady gotowe są płacić za żywiec nawet 29 tys. zł kg, klienci giełd zgłaszają ceny kupna za 30 tys. zł kg i więcej, a mimo to podaż trzody jest znikoma. Automatycznie, wraz z tucznikami, podrożały półtusze. Za mrożone, na aukcji surowca z rezerw Agencji Rynku Rolnego, na Giełdzie Poznańskiej płacono w czwartek ponad 40 tys. zł za kg, przy cenie wywoławczej 34 tys. zł...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 254

Spis treści
Zamów abonament