Nobel z gastronomii
Nobel z gastronomii
ILUSTRACJA MAREK KONECKI
KRZYSZTOF KOWALSKI
Nadchodzące milenium zdążono już ochrzcić mianem tysiąclecia informatyki, automatyki, transplantologii, genetyki. Media bawią się w prognozowanie nauki, transportu, języka, prawa, sztuki, ale nie widać przepowiedni dotyczących sztuki kulinarnej. A przecież, jak zauważył T. Przypkowski, najstarszą sztuką świata była sztuka mięs. Tymczasem wiele wskazuje, że cywilizowana część ludzkości (głodem przymiera około miliarda osób) wreszcie zrozumie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta