Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Przepis na fałszywą przyprawę

04 grudnia 2000 | Regiony Polski - Podkarpackie | BB

Przepis na fałszywą przyprawę

14 ton półproduktów miało być użytych do wyrobu fałszywej przyprawy "Degusta". Produkcję przerwała policja. Fałszywki powstawały w towarzystwie szczurów, myszy, cementu, smaru.

Przepis był prosty. Do 80 kg soli i żółto-brązowego barwnika przypominającego sproszkowaną farbkę należało dodać 2 kg suszonej marchwi, 2 kg pietruszki, 1 kg odpadów, 1 kg cukru, zamieszać. Z tego, wedle przepisu fałszerzy, powstawało... 80 kg przyprawy do zup. Produkt sprzedawali głównie jako...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2180

Spis treści

Regiony Polski - Warmińsko-Mazurskie

Zamów abonament