Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Transgeniczna masarnia

23 maja 2001 | Nauka i Technika | ZW

Biotechnologia Wkrótce będzie oferowane mięso zmienionych genetycznie zwierząt

Transgeniczna masarnia

Po zmodyfikowanych genetycznie ziemniakach, kukurydzy i soi biotechnolodzy zamierzają zaoferować mięso pochodzące od transgenicznych zwierząt hodowlanych. Nie ma tylko pewności, jak na tę nową ofertę zareagują konsumenci.

- Technologicznie jesteśmy już przygotowani do wprowadzenia na rynek zmodyfikowanych genetycznie wędlin i bekonu. Jedyną przeszkodą jest uzyskanie przekonania, że taka żywność jest całkowicie bezpieczna. Na rynku pojawi się zatem nie wcześniej niż za 10-15 lat - twierdzą specjaliści brytyjscy w opublikowanym wczoraj...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2322

Spis treści
Zamów abonament