Transgeniczna masarnia
Transgeniczna masarnia
Po zmodyfikowanych genetycznie ziemniakach, kukurydzy i soi biotechnolodzy zamierzają zaoferować mięso pochodzące od transgenicznych zwierząt hodowlanych. Nie ma tylko pewności, jak na tę nową ofertę zareagują konsumenci.
- Technologicznie jesteśmy już przygotowani do wprowadzenia na rynek zmodyfikowanych genetycznie wędlin i bekonu. Jedyną przeszkodą jest uzyskanie przekonania, że taka żywność jest całkowicie bezpieczna. Na rynku pojawi się zatem nie wcześniej niż za 10-15 lat - twierdzą specjaliści brytyjscy w opublikowanym wczoraj...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta