Skutki dla polskich rolników
Skutki dla polskich rolników
Średni poziom subsydiowania producentów zbóż w Unii Europejskiej w ostatnich trzech latach wyniósł 35-58 proc. Oznacza to, że przeciętnie blisko połowa przychodów unijnych producentów zbóż pochodziła z różnych dotacji - wynika z danych OECD. W tym samym okresie wsparcie polskich producentów zbóż oceniano na 5-25 proc. Wynikałoby z tego, że włączenie się polskiego rolnictwa w struktury UE oznacza same tylko korzyści.
Te korzyści niewątpliwie będą, tyle że rolnicy muszą zaakceptować unijne ograniczenia w rolnictwie, takie jak...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta