Dzieje rondla
Dzieje rondla
Dr Agnieszka Jarosz, Instytut Żywności i Żywienia
Piec chlebowy sprzed 500 lat
Przeszłość badają nie tylko archeolodzy. Jak żywili się Polacy przed wiekami, a jak żywią się teraz, dociekają naukowcy z Instytutu Żywności i Żywienia. Dzieje gastronomii, wbrew pozorom, nie są tematem błahym, ponieważ, jak zauważył Anthelme Brillat-Savarin, od sposobu odżywiania w dużej mierze zależą losy narodów....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta