Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dzieje rondla

08 czerwca 2002 | Nauka i Technika | KK
źródło: Nieznane

Naukowe podstawy diety smacznej i zdrowej

Dzieje rondla

Dr Agnieszka Jarosz, Instytut Żywności i Żywienia

Piec chlebowy sprzed 500 lat

Przeszłość badają nie tylko archeolodzy. Jak żywili się Polacy przed wiekami, a jak żywią się teraz, dociekają naukowcy z Instytutu Żywności i Żywienia. Dzieje gastronomii, wbrew pozorom, nie są tematem błahym, ponieważ, jak zauważył Anthelme Brillat-Savarin, od sposobu odżywiania w dużej mierze zależą losy narodów....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2639

Spis treści
Zamów abonament