Jak produkować i sprzedawać, Nakaz szybszy od wyroku
- Jak produkować i sprzedawać - Czytelnicy pytają o sprawy związane z żywnością, eksperci odpowiadają
- Postępowanie nakazowe i upominawcze - Nakaz szybszy od wyroku
Czytelnicy pytają o sprawy związane z żywnością, eksperci odpowiadają
Jak produkować i sprzedawać
Dużym zainteresowaniem czytelników cieszył się przeprowadzony kilka tygodni temu dyżur poświęcony warunkom zdrowotnym żywności i żywienia. Na pytania czytelników odpowiadali Andrzej Maciejak i Barbara Olędzka z Departamentu Higieny Żywienia, Żywności i Przedmiotów Użytku w Głównym Inspektoracie Sanitarnym. Dziś przedstawiamy drugą część odpowiedzi ekspertów na pytania czytelników.
Czy w związku z wejściem Polski do Unii Europejskiej zmienią się przepisy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia dla piekarni zatrudniających poniżej 50 osób? Na jakie zmiany powinny się nastawić firmy prowadzące taką działalność?
- Zgodnie z obowiązującym art. 30 ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (DzU z 2001 r. nr 63, poz. 634 ze zm.) obowiązek wdrożenia systemu HACCP nie dotyczy małych przedsiębiorców określonych w przepisach ustawy Prawo działalności gospodarczej. Przewiduje się, że system ten będzie obowiązywał także małe przedsiębiorstwa ...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta