Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia
Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia
I. Ujednolicony tekst ustawy powstał na podstawie Dzienników Ustaw:
- z 2001 r. Nr 63, poz. 634 i Nr 128, poz. 1408
- z 2002 r. Nr 135, poz. 1145, Nr 166, poz. 1362
- z 2003 nr 52, poz. 450, Nr 122, poz. 1144, Nr 130, poz. 1187 i Nr 208, poz. 2020.
Art. 1 wprowadza zmiany do ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia;
Art. 2-7 zmieniają ustawy: z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej; z dnia 12 lipca 1995 r. o ochronie roślin uprawnych; z dnia 24 kwietnia 1997 r. o zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, badaniu zwierząt rzeźnych i mięsa oraz o Inspekcji Weterynaryjnej; z dnia 23 sierpnia 2001 r. o środkach żywienia zwierząt; z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; z dnia 24 lipca 2002 r. o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz innych ustaw.
Następne artykuły zawierają przepisy porządkowe i...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta