Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Turecki kebab w Szczecinie

17 czerwca 2004 | Ekonomia | a.mac
źródło: Nieznane

Przemysł spożywczy W planach zatrudnienie

300 pracowników

Turecki kebab w Szczecinie

AFP

Na zdjęciu Remzi Kaplan, właściciel firmy

Fabrykę mięsa niezbędnego do przyrządzania kebabów otworzy 1 lipca w Szczecinie Remzi Kaplan, turecki przedsiębiorca będący największym w Berlinie dostawcą mięsa dla tamtejszych barów przekąskowych.

Według informacji podanej na stronie internetowej Radia Berlin Brandenburg jego zakłady produkcyjne zaopatrują większość z 1200 takich punktów w stolicy Niemiec. Inwestycja Kaplana w Polsce ma związek z rozszerzeniem Unii Europejskiej o 10 nowych państw. Kaplan zamierza zatrudnić w szczecińskim zakładzie do 300 pracowników.

Żadnych informacji o inwestycji tureckiego przedsiębiorcy nie mają szczeciński Urząd Wojewódzki, Urząd Miejski ani Urząd Marszałkowski w Szczecinie. A.MAC.

Brak okładki

Wydanie: 3254

Spis treści
Zamów abonament