W dobrym smaku
NA GRZYBY
fot. BARTŁOMIEJ ZBOROWSKI
Na ekskluzywne grzybobranie możemy wybrać się do restauracji w najbardziej eleganckich warszawskich hotelach. W Lalce w hotelu Sheraton (na zdjęciu) serwowane są dania wymyślne i zaskakujące. Można zjeść na przykład sałatkę z leśnych grzybów i krewetek (49 zł) z grzankami, na których położono najpyszniejszą na świecie konfiturę z karmelizowanej cebuli. Całość wybornie smakuje z czerwonym chilijskim winem Ventisquero (Reserva Cabarnet Sauvignon, butelka 120 zł, Gran Reserva Syrah, butelka 165 zł). Z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta