Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Stolnica

24 września 2004 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MS
źródło: Nieznane

STOLNICA

  • Nowe miejsce: La Cantina
  • Na widelcu
  • Polecamy przekąski (cz. 2)

Nowe miejsce: La Cantina

M jak mortadela

Surowe drewno, ściany w kolorze świeżo palonej gliny - jednym słowem wariacja na temat włoskiej knajpki FOT. PIOTR KOWALCZYK Nowa restauracja przy Nowym Świecie to rozsądna propozycja śródmiejskiej knajpy lunchowej z kuchnią śródziemnomorską. Gotuje tutaj sztab sprawnych kuchcików, nie należy spodziewać się ręki kuchennego mistrza indywidualisty, ale wszyscy czuwają nad tym, abyśmy opuścili lokal syci i zadowoleni. Kuchnia jak wiele innych miejsc w mieście wspomaga się półproduktami, ma swoje przeboje i wpadki. Ale możliwe, że dzięki ciekawemu w gruncie rzeczy menu i znakomitej lokalizacji ma szansę stać się gastronomicznym przebojem. Starannie zakomponowane wnętrze jest pomyślane w nowoczesnym duchu. Ciepłe, rodzinne, trochę w stylistyce Compagnia del Sole przy Żurawiej i Arsenału w budynku Muzeum Archeologicznego.

Na parterze urządzono sporą salę restauracyjną z otwartą kuchnią ze stanowiskiem grillowym i ceglanym piecem do pizzy opalanym drewnem. W podziemiach zgotowano gościom klimat klubowy i relaksacyjny. Całość - to nowoczesna wariacja na temat włoskiej knajpki. Grają tutaj stare, surowe drewno, ściany w kolorze świeżo palonej gliny, cegła. Jesteśmy przecież w La...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3339

Spis treści
Zamów abonament