Stolnica
- Nowe miejsce: La Cantina
- Na widelcu
- Polecamy przekąski (cz. 2)
Nowe miejsce: La Cantina
M jak mortadela
Surowe drewno, ściany w kolorze świeżo palonej gliny - jednym słowem wariacja na temat włoskiej knajpki FOT. PIOTR KOWALCZYK Nowa restauracja przy Nowym Świecie to rozsądna propozycja śródmiejskiej knajpy lunchowej z kuchnią śródziemnomorską. Gotuje tutaj sztab sprawnych kuchcików, nie należy spodziewać się ręki kuchennego mistrza indywidualisty, ale wszyscy czuwają nad tym, abyśmy opuścili lokal syci i zadowoleni. Kuchnia jak wiele innych miejsc w mieście wspomaga się półproduktami, ma swoje przeboje i wpadki. Ale możliwe, że dzięki ciekawemu w gruncie rzeczy menu i znakomitej lokalizacji ma szansę stać się gastronomicznym przebojem. Starannie zakomponowane wnętrze jest pomyślane w nowoczesnym duchu. Ciepłe, rodzinne, trochę w stylistyce Compagnia del Sole przy Żurawiej i Arsenału w budynku Muzeum Archeologicznego.
Na parterze urządzono sporą salę restauracyjną z otwartą kuchnią ze stanowiskiem grillowym i ceglanym piecem do pizzy opalanym drewnem. W podziemiach zgotowano gościom klimat klubowy i relaksacyjny. Całość - to nowoczesna wariacja na temat włoskiej knajpki. Grają tutaj stare, surowe drewno, ściany w kolorze świeżo palonej gliny, cegła. Jesteśmy przecież w La...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta