Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Na widelcu; Kwestionariusz kulinarny

03 grudnia 2004 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK
źródło: Nieznane

Na widelcu

Z czego słynie Argentyna

Kwestionariusz kulinarny

Soczysty stek, dobrze obsmażony z zewnątrz, mięciutki i różowy w środku..., a może całkiem krwisty befsztyk? Niezależnie od tego, jak serwowane kotlety lubimy, najważniejsza jest jakość mięsa, z którego danie jest przygotowane. Wołowina argentyńska to jeden z najlepszych produktów mięsnych na świecie. Rasy są starannie dobierane - krowa musi odpowiednio przyrastać i mieć dobrze rozwinięte mięśnie grzbietu, a bydło w Argentynie wypasa się w naturalnych warunkach przez cały rok. Dzięki temu otrzymuje się pełnowartościowy produkt. Taki właśnie wprowadziła do swojej karty restauracja Blue Cactus. Powstała specjalna wkładka - tylko dla mięsożerców!

Zaczyna się od tatara z cebulą, marynowanymi grzybami, korniszonami i kaparami (30 zł). Kto nie jadł argentyńskiej wołowiny na surowo, powinien koniecznie spróbować. Potem dla równowagi warto pokrzepić się dojrzałym awokado...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3397

Spis treści
Zamów abonament