Na widelcu; Kwestionariusz kulinarny
Z czego słynie Argentyna
Kwestionariusz kulinarny
Soczysty stek, dobrze obsmażony z zewnątrz, mięciutki i różowy w środku..., a może całkiem krwisty befsztyk? Niezależnie od tego, jak serwowane kotlety lubimy, najważniejsza jest jakość mięsa, z którego danie jest przygotowane. Wołowina argentyńska to jeden z najlepszych produktów mięsnych na świecie. Rasy są starannie dobierane - krowa musi odpowiednio przyrastać i mieć dobrze rozwinięte mięśnie grzbietu, a bydło w Argentynie wypasa się w naturalnych warunkach przez cały rok. Dzięki temu otrzymuje się pełnowartościowy produkt. Taki właśnie wprowadziła do swojej karty restauracja Blue Cactus. Powstała specjalna wkładka - tylko dla mięsożerców!
Zaczyna się od tatara z cebulą, marynowanymi grzybami, korniszonami i kaparami (30 zł). Kto nie jadł argentyńskiej wołowiny na surowo, powinien koniecznie spróbować. Potem dla równowagi warto pokrzepić się dojrzałym awokado...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta