Ocalenie win białych i czerwonych
14 czerwca 2005 | Nauka i Technika | KK
BIOTECHNOLOGIA Co dziesiąta flasza nie musi być wylewana Ocalenie win białych i czerwonych Butelkę zepsutego wina, trącącego korkiem, można uratować. We Francji wchodzi do sprzedaży podręczny zestaw chemiczny do "leczenia" dionizjaku Statystycznie, co dziesiąta butelka trąci korkiem
Le vin bouchonne, wino trącące korkiem - taka przypadłość trafia się we wszystkich rocznikach, w najbardziej znanych markach; w najlepszych restauracjach, mimo starannego doboru dostawców, kelnerowi zdarza się odnosić "zatęchłą"...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta