ZIOŁOWO, ZIELONO, MIĘTOWO... Z FETĄ
W forcie tego lata króluje prawdziwa grecka feta - z grilla i w sałatach. Wyjęta z solanki przyjeżdża na tutejsze drewniane ławy wprost z Grecji. Zdjęta prosto z ognia, owinięta wraz z plastrem pomidora w winogronowy liść, podana razem z grillowanym, pachnącym dymem ziemniakiem, mocno czosnkowym tzatziki i oliwkami to najpyszniejsza przekąska! Ser przypomina lekką piankę, a w smaku nabiera pazura. Spróbujcie sałatki z fetą - chłodnego, odświeżającego talerza warzyw w świeżej oliwie, i pieczonych buraczków z balsamico i liśćmi rukoli. Ta kuchnia, jak mało która, czuje ducha sezonowości i podkręca smakowe kubki, znajdziecie tutaj smaki wakacyjne - greckie i sloowfoodowe polskie.
ms Forteca, park Traugutta, ul. Zakroczymska, róg Sanguszki, tel. 0 601 450 170, czynne w tygodniu od godz. 17, w weekendy od godz. 13, można płacić kartą