Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Konsument powinien wiedzieć, co je

24 lipca 2006 | Dodatek Rzeczpospolitej | MK
źródło: Nieznane

ROZMOWA Konsument powinien wiedzieć, co je Dr Lucjan Szponar, wicedyrektor Instytutu Żywności i Żywienia Dr Lucjan Szponar, wicedyrektor Instytutu Żywności i Żywienia (c) RAFAŁ GUZ Rz: Jakie zmiany dla producentów żywności wprowadza oceniana obecnie przez Senat ustawa z 13 lipca o bezpieczeństwie żywności i żywienia?

Lucjan Szponar: Ustawa uwzględnia najnowsze akty prawa unijnego, w tym rozporządzenia, które musimy stosować bezpośrednio, bez wdrażania przez polskie przepisy. Uchyli ona ustawy: o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z maja 2001 r. oraz o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością z września 2001 r. Producenci nie powinni jednak być zaskoczeni. Nowe przepisy usystematyzowały bowiem zasady spełniania wymagań higienicznych oraz systemów zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia. Nowe jest...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3897

Spis treści
Zamów abonament