Konsument powinien wiedzieć, co je
Lucjan Szponar: Ustawa uwzględnia najnowsze akty prawa unijnego, w tym rozporządzenia, które musimy stosować bezpośrednio, bez wdrażania przez polskie przepisy. Uchyli ona ustawy: o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z maja 2001 r. oraz o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością z września 2001 r. Producenci nie powinni jednak być zaskoczeni. Nowe przepisy usystematyzowały bowiem zasady spełniania wymagań higienicznych oraz systemów zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia. Nowe jest...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta