Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

12 dań na 2 kęsy

25 listopada 2006 | Styl życia | MK
źródło: Nieznane

KUCHNIA Czasem mniej znaczy więcej. Menu degustacyjne to sposób na spróbowanie większej liczby dań, a także popis fantazji i umiejętności szefa kuchni 12 dań na 2 kęsy Menu degustacyjne, coraz częściej spotykane w polskich restauracjach, jest formułą dla wymagających klientów, czasem formą snobizmu. Goście nie chcą po prostu zjeść dwóch czy trzech dań. Chcą spróbować ośmiu, a nawet dwunastu. Mikroporcje zaspokajają nie głód, lecz potrzebę zróżnicowanych doznań smakowych.

Karol Okrasa, szef kuchni w warszawskim...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4001

Spis treści
Zamów abonament