12 dań na 2 kęsy
25 listopada 2006 | Styl życia | MK
KUCHNIA Czasem mniej znaczy więcej. Menu degustacyjne to sposób na spróbowanie większej liczby dań, a także popis fantazji i umiejętności szefa kuchni 12 dań na 2 kęsy Menu degustacyjne, coraz częściej spotykane w polskich restauracjach, jest formułą dla wymagających klientów, czasem formą snobizmu. Goście nie chcą po prostu zjeść dwóch czy trzech dań. Chcą spróbować ośmiu, a nawet dwunastu. Mikroporcje zaspokajają nie głód, lecz potrzebę zróżnicowanych doznań smakowych.
Karol Okrasa, szef kuchni w warszawskim...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta