Domowa wigilia prosto z restauracji
> Absynt Restauracja Francuska ul. Wspólna 35, tel.0226211881 Dostaniemy pasztety cielęce i jagnięce z konfiturą z czerwonej cebuli z rodzynkami lub z konfiturą z białej cebuli z morelami w cenie 50 zł za kg.
> Al. Pomodoro ul. Dzieci Warszawy 27 A, Ursus, tel.0223039700, www.alpomodoro.com.pl Proponują np. półmisek śledzi (10 zł/300 g), zupę grzybową z łazankami (7 zł porcja), indyka faszerowanego jabłkami i pomarańczą (110 zł ok. 5 kg). Zamówienia przyjmowane są jeszcze tylko dziś.
> Biosfeera al. Niepodległości 80, tel. 022 898 01 55, www.biosfeera.com Z wegetariańskiej kuchni: m.in. paszteciki z soczewicą (5 szt. - 12 zł), bigos z grzybami, orzechami i kostką sojową (1 kg - 40 zł) i kulebiak, kapusta z grzybami w cieście drożdżowym (1 szt. - 27 zł). Zamówienia: do 22 grudnia do godz. 22.
> Cafe Bristol ul. Krakowskie Przedmieście 42/44, tel. 022 551 18 28 Przystawki, np. medaliony z karpia w galarecie z czerwonego wina posypane pieczonymi migdałami z sosem z kwaśnej śmietany ( 19zł/100 g) oraz dania główne, m.in. pieczona w całości kaczka z jabłkami z sosem bakaliowym (51 zł/porcja).
> Cafe Imperial Sheraton Warsaw...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta