Pisarze gotują, a kucharze piszą
17 marca 2007 | Styl życia
OD KUCHNI Pisarze gotują, a kucharze piszą "Kiedy otworzysz restaurację?" - pytają mnie czasami znajomi. Moja odpowiedź na początku była bardzo wymijająca i zawierała stwierdzenia typu: "może kiedyś"‚ "zobaczymy" itd. Ale już od pewnego czasu mogę z całą stanowczością powiedzieć: "nigdy", i nie tylko dlatego‚ że oznaczałoby to natychmiastowy rozwód z moją zdecydowanie lepszą połową‚ ale także dlatego‚ że jest to potwornie ciężka robota i nie chce mi się w to wchodzić
Pierwsze romantyczne ideały związane z gotowaniem dla szerszej publiczności straciłam w wieku 21 lat, pracując w Nowym Jorku dla bardzo ekskluzywnej firmy...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta