Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Warto jeść płatki

28 maja 1996 | Ekonomia | AS

Warto jeść płatki

Przez wiele lat na polskim rynku dostępne były tylko owsiane płatki "górskie". Ostatnio jednak wybór płatków śniadaniowych znacznie się zwiększył. Dobre płatki zbożowe mają dużą wartość odżywczą, zawierają znaczne ilości złożonych węglowodanów, które dzięki przetworzeniu stają się lekkostrawne. Spożywając 30 gpłatków zbożowych zaspokaja się 6 -- 7 proc. dziennego zapotrzebowania na węglowodany. Platki zbożowe, szczególnie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 764

Spis treści
Zamów abonament