Warto jeść płatki
Warto jeść płatki
Przez wiele lat na polskim rynku dostępne były tylko owsiane płatki "górskie". Ostatnio jednak wybór płatków śniadaniowych znacznie się zwiększył. Dobre płatki zbożowe mają dużą wartość odżywczą, zawierają znaczne ilości złożonych węglowodanów, które dzięki przetworzeniu stają się lekkostrawne. Spożywając 30 gpłatków zbożowych zaspokaja się 6 -- 7 proc. dziennego zapotrzebowania na węglowodany. Platki zbożowe, szczególnie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta