Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Najsmakowitsze mazowieckie wyroby 2010 r.

12 maja 2011 | Polskie smaki | Agnieszka Grotek

77 produktów z Mazowsza pretendowało do miana najlepszych smakołyków 2010 roku. Spośród nich 14 przysmaków zasłużyło na ten zaszczytny tytuł, a dwa otrzymały wyróżnienia

Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego został podzielony na dwie kategorie: mazowiecki produkt konwencjonalny oraz mazowiecki produkt tradycyjny i naturalny. W drugiej rywalizowały smakołyki, które powstały bez udziału środków chemicznych, wytwarzane dzięki naturalnym procesom technologicznym, według tradycyjnej receptury.

Surowce wykorzystane do ich powstania pochodziły z upraw ekologicznych i zintegrowanego rolnictwa. Oceniano m.in. wyroby piekarnicze, cukiernicze, wędliny oraz przetwory mięsne, produkty mleczarskie, owoce, warzywa (i zrobione z nich przetwory), a także...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8925

Spis treści
Zamów abonament