Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Smacznie i zdrowo

12 maja 2011 | Polskie smaki | Agnieszka Grotek
W Na Skrajnej pracownicy restauracji dbają, by nikt nie czuł się zagubiony
źródło: materiały prasowe
W Na Skrajnej pracownicy restauracji dbają, by nikt nie czuł się zagubiony
Zgodnie z nazwą restaura- cja położona jest na skraju dróg. Kiedy się widzi budynek z daleka, od razu nasuwają się skojarzenia z „Panem Tadeuszem”
źródło: materiały prasowe
Zgodnie z nazwą restaura- cja położona jest na skraju dróg. Kiedy się widzi budynek z daleka, od razu nasuwają się skojarzenia z „Panem Tadeuszem”
W Na Skrajnej wnętrza sprawnie łączą nowoczesność z tradycją
źródło: materiały prasowe
W Na Skrajnej wnętrza sprawnie łączą nowoczesność z tradycją

Restauracja Na Skrajnej działa dopiero od października ubiegłego roku, a już na stałe wpisała się w warszawski pejzaż

Miejsce to stało się ulubionym lokalem biznesmenów, całych rodzin i zwykłych mieszkańców Warszawy i jej okolic. I nie dziwota. Gdy w samej stolicy ze świecą szukać miejsca, gdzie można zjeść potrawy kuchni polskiej. Tutaj jedzenie nie tylko jest smaczne, ale także zdrowe.

– Polacy wciąż bezkrytycznie przyjmują wszystko, co obce. Dotyczy to także dziedziny kulinarnej. Przysłowie „cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie" – jest ciągle aktualne. Jest to tym bardziej dziwne, że polska kuchnia to niezwykłe dziedzictwo. Do tego jest to temat nadzwyczaj ciekawy – mówi dr Grzegorz Russak, który odbywał cykliczne spotkanie biesiadne z serii „Gawędy Grzegorza Russaka", zachwalając walory tradycyjnej polskiej kuchni i przypominał chlubne dzieje naszych potrwa i wyrobów.

Jak w dworku

Zgodnie z nazwą restauracja położona jest na skraju dróg, na pograniczu Warszawy i Ząbek. Kiedy się widzi budynek z daleka, od razu nasuwają się skojarzenia z „Panem Tadeuszem" Adama Mickiewicza. Drewniany dworek zachęca swoim wyglądemm by wejść do środka. Restauracja jest tak urządzona, że nie chce się stamtąd...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8925

Spis treści
Zamów abonament