Czy i jak oszczędzamy na mięsie
Sondaż dla "Rzeczpospolitej"
Czy i jak oszczędzamy na mięsie
Tegoroczny wzrost cen mięsa i przetworów mięsnych spowodował zmiany w strukturze wydatków wielu gospodarstw domowych -- wynika z sondażu, jaki na na zlecenie "Rzeczpospolitej" przeprowadziła sopocka Pracownia Badań Społecznych. 59 proc. ankietowanych stwierdziło, że odczuwa konieczność dokonywania oszczędności w wydatkach na mięso i przetwory mięsne. Konsumenci starają się przeciwdziałać skutkom wzrostu cen na tym rynku przede wszystkim spożywając mniej tych wyrobów oraz poszukując tańszych sklepów.
Od stycznia ub. r. do września br. żywność podrożała o ok. 12 proc. , natomiast ceny...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta