Mirosław Szulc
Sylwetki biznesu
Mirosław Szulc
Od dwóch lat jest prezesem Zakładów Mięsnych Ostróda Morliny SA, firmy, która - jak twierdzi - ma szansę być liderem w branży. Takie też było podstawowe założenie programu rozwoju przedsiębiorstwa, który przedstawił w ubiegłym roku, stając wraz z siedmioma innymi kandydatami do konkursu o fotel dyrektora. Konkurs wygrał, rozpoczynając tym samym zmiany, które mają uczynić z Morlin dominującą firmę na rynku mięsnym.
Ma 46 lat i jest absolwentem Wydziału Ekonomiczno-Inżynierskiego Politechniki Szczecińskiej, a także studiów podyplomowych i kursów z zakresu finansów, organizacji i zarządzania. Był m. in. wiceprezydentem Ostrołęki, gdzie później - w 1989 r. - w miejscowych zakładach mięsnych otrzymał stanowisko wiceprezesa zarządu-dyrektora ekonomicznego. Mówi, że zakład ten miał szansę stać się najlepszym w branży, ale zabrakło konsekwencji w restrukturyzacji. To z kolei nie odpowiadało jego ambicjom i wynikającej z nich potrzebie sukcesu, który - jak podkreśla - firma ta wówczas...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta