Amerykańska mistrzyni francuskiej kuchni
Sto lat temu, 15 sierpnia 1912 r., przyszła na świat Julia Child, światowej sławy kucharka, wybrana w 1996 r. przez magazyn „TV Guide" do grona 50 telewizyjnych gwiazd wszech czasów.
Stała się ikoną amerykańskiej kultury popularnej dzięki programowi „The French Chef" („Francuski kuchmistrz"). – W jej programach widać było, że kocha to, co robi. Posiadła trudną umiejętność, aby pokazać swoją potrawę w taki sposób, by odbiorca stał się głodny – mówi kuchmistrz Robert Sowa. - Wspaniała kobieta, przeurocza, osiągnęła sukces w czasach, kiedy w telewizji liczyły się jeszcze kompetencje, a...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta